PAS DE DEUX

 4 november 2022 om 20.00 uur

Een Paljasproductie van Peter Quilter,

in een vertaling en regie van Jeroen Maes.

Over het stuk:
Vier duo’s, vier cruciale levensmomenten!
Het stuk is een heerlijke geestige dissectie van de liefde in al zijn facetten.

Zo krijgen we Jonathan en Wendy te zien op een blind date. Ze hopen beide vurig dat cupido deze
keer wel raak mag schieten. Het begint alvast niet veelbelovend.
We maken ook kennis met Steve en zijn secretaresse Janine. Zij heeft al jaren een boontje voor Steve, maar zijn
geaardheid maakt dit onmogelijk. Of is er toch een soort van regeling mogelijk?
We zien ook Anita en Bob die hun laatste momenten ‘vieren’ als getrouwd koppel in Spanje. De nodige cocktails moeten dienen als pijnstiller.
En ‘last but not least’ leren we Viviane en haar broer Richard kennen. Viviane staat op het punt een derde maal te huwen en vraagt raad aan haar oudere broer. Daar krijgt ze al snel spijt van!

Pas de deux is dankzij de spitante dialogen en herkenbare personages, een bijzonder grappige aandoenlijke voorstelling met 2 rasacteurs , die maar liefst elk 4 personages voor hun rekening nemen. Een heerlijke collage die op zoek gaat naar de sterkte en de veerkracht van het menselijke hart.
Cast:
Katrien De Becker
Bij het grote publiek bekend van haar rollen op het kleine scherm in o.a. Thuis, Familie, Spoed, Kassa Kassa, Happy singles, … Theater blijft toch haar eerste liefde, zo kon u haar al zien schitteren in producties van Theater Antigone, Arca theater,  Bourla, Raamtheater, …
Onlangs was ze nog te zien als gastvrouw ‘Kirsten’ in de komedie ‘Brasschaatse Huisvrouwen’ van Het Prethuis.
Johan De Paepe
Was 5 jaar lang te zien in ‘Familie’ als ‘Paul Jacobs’ verdere Rollen in ‘Aspe’, ‘Willy’s en Marjetten’, Zone Stad’, Spoed’, ‘Wittekerke’, …
Ook hij heeft een grote voorliefde voor theater. Hij was vast verbonden aan het KJT en later ook Het Paleis. Hij heeft samen met Jos Dom het reizend gezelschap ‘Tweelicht & Zoon’.

Katrien en Johan zijn in het echte leven ook een koppel, wat deze voorstelling een extra
dimensie geeft. Ze staan alvast te popelen om met deze komedie te toeren!
Over de auteur:
Peter Quilter is een West End en Broadway toneelschrijver wiens toneelstukken zijn vertaald in 30 talen en opgevoerd in meer dan 40 landen. Hij is vooral bekend om zijn Broadway-stuk End of the Rainbow, dat werd aangepast voor de Oscar-winnende film
Judy, met Renée Zellweger in de hoofdrol. ‘Duets’ dat bij Paljas onder de titel ‘Pas de deux’ wordt opgevoerd,  werd reeds een hit in 18 landen. België kon dus niet uitblijven en we zijn verheugd dat de auteur zijn fiat gaf aan Paljas om deze bijzondere geestige komedie op de planken te brengen.
Regie en vertaling:
Jeroen Maes is bijzonder goed geplaatst om de originele Engelse tekst van goeie ‘Vlaamse’ alternatieven te voorzien. Hij heeft zelf veel ervaring met het schrijven van komedies vooral opgevoerd door zijn gezelschap ‘Het Prethuis’, maar hij is ook werkzaam als auteur voor andere producenten. Bij Paljas deed hij reeds 4 regie’s
(‘Vriendinnen’, ‘Double act’, ‘Shirley Valentine’ en ‘Huisvrouwmonologen’), dus ook daar is hij niet aan zijn proefstuk toe!

Kaarten bestellen: kan vanaf 15 augustus 2022

via ons formulier of gsm (telefoon of sms): 0471 83 22 13.

   • Kassa: € 17.00
   • Voorverkoop: € 15,00
   • 60+, groepen +15, Opendoek: € 15.00
   • Studenten -26: € 12.00
   • Kansenpas: € 2,50